DHZdiscount.nl
Home
|
Klantenservice
|
Aanbiedingen
|
Mijn DHZ

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis* Goedkoopste van Nederland Deskundig advies

Totaal € 0,00 incl. btw

Sikkens
Sikkens verf wordt geproduceerd door Akzo Nobel Coatings. Naast de merken Sigma en Wijzonol staat ook SIkkens in de top van professionele verf. Naast professionals kiezen ook veel consumenten voor verf van Sikkens, omdat de kwaliteit erg goed is en het eindresultaat hierdoor beter is en langer behouden blijft.
Sikkens verf is ontstaan in 1792, Wiert Willem Sikkens was een schilder die lakken ging produceren en verkopen in Groningen. Op den duur zijn er woningen in de omgeving van de verf fabriek gebouwd. De omwonenden kregen bezwaar tegen de stankoverlast en het brandgevaar, daarom is er in 1903 een nieuwe fabriek geopend.
In 1905 is de naam veranderd naar Koninklijke Lak- en Japanlakkenfabriek G.W. Sikkens & Co gewijzigd door het krijgen van het predicaat Koninklijk. In 1932 mocht de verf fabrikant zich Hofleverancier noemen.
In 1939 is het bedrijf verplaatst naar Sassenheim, in Sassenheim wordt nog verf geproduceerd. Ook is het Sikkens Schildermuseum te vinden in Sassenheim, dit museum is geen publieksmuseum maar is wel door consumenten te bezoeken op de open dagen in het Nationale Museumweekend in april of op de Open Monumentendag in september. De huidige fabriek in Sassenheim produceert tegenwoordig vooral technische verven, zoals vliegtuigverf en sneldrogende verf voor industriŽle toepassingen.
In 1954 werden de eerste overnamen gedaan. Een van de eerste overnamen was de muurverffabriek Alpha in Alphen aan den Rijn. Deze fabriek is opgericht in 1904 door de heer M. van Klaverweiden. De fabriek stond oorspronkelijk in Gouwsluis, een wijk in Alphen aan den Rijn, waarna deze eerst is verhuist naar Oranjestraat en later naar de Wilhelminalaan (beiden in Alphen aan den Rijn). Alpha had een nieuwe verf op latex basis, genaamd Alphatex. Deze verf was voor Sikkens de reden om Alpha in 1954 over te nemen. Door verdere groei is Sikkens uiteindelijk de verf gaan produceren in een nieuwe fabriek aan de Foreestlaan in Alphen aan den Rijn, dit is toevallig op steenworp afstand van onze huisvesting aan de Energieweg. De fabriek is inmiddels gesloten en elders heen verhuist.
Na een aantal overnamen van verf producenten is de naam gewijzigd in Sikkens Groep. Sikkens Groep wilde meer overnamen doen, hier was helaas geen geld voor beschikbaar.
In 1962 heeft de Sikkens Groep zich aangesloten bij de Koninklijke Zout Ketjen (KZK). Door de hierna snel opvolgende fusies kwam Sikkens via Koninklijke Zout Organon in het Akzo-concern terecht, waar ze samen met het Franse Astral (1972) en het Duitse Lesonal (1977) de coatingsdivisie ging vormen. Deze divisie is uitgebreid met Nobel Industries en de overname van Courtaulds, die beiden belangrijke verf gerelateerde activiteiten uitboerden. Akzo Nobel heeft in 2007 het Britse ICI overgenomen , hierdoor is Akzo Nobel uitgegroeid tot grootste verf fabrikant ter wereld.

Assortiment
Verf & Beits
Bootlak
Verftoebehoren
Vloeren
Kleding
Stucwerk
Lijm & Kit
Gereedschap
Technische vloeistoffen
Klimaatbeheersing
Handige links
Home
Mijn DHZ
Winkelwagen
Werken bij Kleuro Groep B.V.
Customerservice
Veelgestelde vragen (FAQ)
Contactformulier
Privacy statement
Over ons
Algemene Voorwaarden

Advies nodig?
-Bel naar +31 (0)172 - 423 323
-Mail naar CustomerService@dhzdiscount.nl
-Chat met ons
Volg Kleuro Groep
Nieuwsbrief ontvangen?
Schrijf je hier in!

Social media:

© Copyright 2006-2018 Kleuro Groep B.V.

Kleuro Groep B.V.  Energieweg 39-41  2404 HE  Alphen aan den Rijn